fallback-image-min (1).jpeg
Restaurant 't wapen van kennemerland

De Stinkende Emmer

Eeuwenlang leidden de bewoners van Zandvoort een karig bestaan. Het leven bestond voornamelijk uit vissen en het verhandelen van de opbrengst. De mannen brachten de vangst aan land en de vrouwen vervoerden de vis via een lang, mul, zanderig pad naar Haarlem.

De vermoeide vissersvrouwen namen halverwege de tocht een welverdiende rustpauze bij de 'Kousenpaal'. Bij De Blinkert en de oude herberg Kraantje Lek werd ook gerust. In Haarlem stalden de vrouwen hun waar uit langs de huizen of op de vismarkt. In 1881 kwamen nog elke dag 300 van deze 'vislopers' naar de stad.

Op de terugweg deden de vissersvrouwen een neut bij ‘t Wapen van Kennemerland. Vanwege de visemmers die buiten stonden te wachten kreeg deze kroeg de bijnaam 'De Stinkende Emmer'.

 

Telefoon

023 524 05 32

Voor informatie en reserveringen over onze zalen kunt u tijdens kantoortijden (09:00 - 17:00) contact opnemen met Kim Huppertz of Sanne Pootjes

Adres

‘t Wapen van Kennemerland
Ramplaan 125
2015 GV Haarlem

Openingstijden

Dagelijks van 08:30 tot 24:00 uur

 

Maak hier uw reservering

Wij reserveren helaas geen tafels buiten op het terras. Het terras is op inloop.  De reserveringen worden standaard binnen in het restaurant geplaatst. U kunt altijd als er plek is lekker buiten gaan zitten. 

 

Zaalverhuur

Contact

Wilt u meer informatie ontvangen of een zaalreservering bespreken? U kunt contact opnemen met Kim Huppertz of Sanne Pootjes.
Wij zijn aanwezig tijdens kantoortijden (09:00 17:00) en bereikbaar
Telefoon: 023-5240532 | E-mail: contact@wapenvankennemerland.nl

Sanne + Kim binnen.jpg

't Wapen van Kennemerland beschikt over een grote zaal en Bovenkamer

Grote Zaal

De grote zaal heeft de beschikking over een privé terras met overdekte lounge met heaters, en is geschikt voor maximaal 130-150 personen (met terras). De zaal is zowel geschikt voor feesten en partijen als vergaderingen, workshops, bijeenkomsten en/of diners.

Bovenkamer 

De Bovenkamer is een mooie rustieke en moderne kamer met uitzicht op de weilanden. De ruimte kan gebruikt worden voor onder andere vergaderingen, borrels, verjaardagen en diners. 

  • Sit down dinners tot 40 personen

  • Borrels

  • Walking dinner/buffet tot 40 personen


Feest | Borrel | Trouwen | Private diner

Bent u geïnteresseerd in één van onze zalen bij ‘t Wapen van Kennemerland? Bekijk dan onze zaalbrochure met mogelijkheden en prijzen.


Vergadering

Vergaderen op een inspirerende locatie in Haarlem? Wij bieden privé ruimtes met uitkijk op het prachtige weilanden landschap. Bekijk onze faciliteiten en cateringmogelijkheden in onze vergaderbrochure.


Condoleances

Een samenkomst in een van onze sfeervolle ruimtes biedt u de mogelijkheid om op een mooie manier samen met familieleden en vrienden uw dierbare te herdenken en elkaar te steunen. Een impressie van de mogelijkheden vindt u in onze condoleance brochure.


Contact

‘t Wapen van Kennemerland
Ramplaan 125
2015 GV Haarlem
023 524 05 32
contact@wapenvankennemerland.nl

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe maandmenu's, nieuwe wijnen of producten of voor eventuele aanbiedingen. Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief en ontvang uw eigen gastenkaart.

Naam *
Naam
 

       Agenda 2019

 
SAVE THE DATE! zaterdag 16 november organiseert het Wapen in samenwerking met Liquid Gold een culinaire wild & whiskey avond

SAVE THE DATE! zaterdag 16 november organiseert het Wapen in samenwerking met Liquid Gold een culinaire wild & whiskey avond