Fallback image.JPG
 

Elke dag geopend vanaf 08:30 voor ontbijt - lunch - borrel - diner - zaalverhuur

 
Restaurant 't wapen van kennemerland

De Stinkende Emmer

Eeuwenlang leidden de bewoners van Zandvoort een karig bestaan. Het leven bestond voornamelijk uit vissen en het verhandelen van de opbrengst. De mannen brachten de vangst aan land en de vrouwen vervoerden de vis via een lang, mul, zanderig pad naar Haarlem.

De vermoeide vissersvrouwen namen halverwege de tocht een welverdiende rustpauze bij de 'Kousenpaal'. Bij De Blinkert en de oude herberg Kraantje Lek werd ook gerust. In Haarlem stalde de vrouwen hun waar uit langs de huizen of op de vismarkt. In 1881 kwamen nog elke dag 300 van deze 'vislopers' naar de stad.

Op de terugweg deden de vissersvrouwen een neut bij ‘t Wapen van Kennemerland. Vanwege de visemmers die buiten stonden te wachten kreeg deze kroeg de bijnaam 'De Stinkende Emmer'.

 

Telefoon

023 524 05 32

Voor informatie en reserveringen over onze zalen kunt u tijdens kantoortijden (09:00 - 17:00) contact opnemen met Marieke of Sanne

Adres

‘t Wapen van Kennemerland
Ramplaan 125
2015 GV Haarlem

Openingstijden

Dagelijks van 08:30 tot 24:00 uur

Maak hier uw reservering

Wij reserveren helaas geen tafels buiten op het terras. Het terras is op inloop.  De reserveringen worden standaard binnen in het restaurant geplaatst. U kunt altijd als er plek is lekker buiten gaan zitten. 

Zaalverhuur

't Wapen van Kennemerland beschikt over een grote zaal en een privé pub.

Contact zaal/feesten/private diners

Bent u geïnteresseerd in één van onze zalen en wilt u hier meer informatie over ontvangen? U kunt hieronder de zaalbrochure downloaden, of u kunt contact opnemen tijdens kantoortijden (09:00 17:00) met Marieke of Sanne voor meer informatie, opties en vrijblijvende offertes. 

Feestzaal

De grote zaal heeft de beschikking over een privé terras met overdekte lounge met heaters, en is geschikt voor maximaal 130-150 personen (met terras). De zaal is zowel geschikt voor feesten en partijen als vergaderingen, workshops, bijeenkomsten en/of diners.

Bovenkamer 

De Bovenkamer is een mooie rustieke en moderne kamer met uitzicht op de weilanden. De ruimte kan gebruikt worden voor onder andere vergaderingen, borrels, verjaardagen en diners tot 40 personen. 

Contact

‘t Wapen van Kennemerland
Ramplaan 125
2015 GV Haarlem
023 524 05 32
contact@wapenvankennemerland.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe maandmenu's, nieuwe wijnen of producten of voor eventuele aanbiedingen. Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief en ontvang uw eigen VIP kaart, waarmee u 10% korting krijgt op de rekening. 

 

       Agenda 2018

 
wijnspijs wandeling.png

Zondag 7 oktober

De WijnSpijs wandelingen worden al enige tijd georganiseerd door heel Nederland. Dit jaar doet 't Wapen voor het eerst mee aan een nieuwe wandeling:

Spliksplinter nieuw in de agenda van WijnSpijs! Geniet deze herfst van de WijnSpijs Wandeling in Bloemendaal/Overveen! Op zondagmiddag 7 oktober bezoek je zes prachtige zaken zowel in Bloemendaal als in Overveen.

Bij elke stop op je wandeling staat een signature dish en een bijpassende #wijn voor je klaar. Je wandelt op zondagmiddag van 12:00 tot 17:00 uur op eigen tempo door deze mooie omgeving, terwijl je geniet van de lekkerste wijnen en je eigen gezelschap. Wees er snel bij. Op = op!

Trek je wandelschoenen maar aan want deze route is meer dan 5 km. Je begint in Bloemendaal en eindigt in Overveen of andersom.

Kijk op de website van WijnSpijs voor meer informatie en hoe u kunt zich aanmelden hiervoor! Houdt ook onze eigen website in de gaten!!!

bourgondische fietstocht.jpg

Zondag 14 oktober

Dit jaar doet het Wapen weer mee aan de Bourgondische fietstocht. Dit is een fietstocht langs de mooiste plekjes in de regio.

Tijdens de fietstocht zijn er tussenstops bij de gezelligste horecagelegenheden.

Kosten: €10,- (incl. stempelboekje met kortingvouchers, en een hapje bij alle tussenstops)

Tijd: Start is om 11:00 bij het het restaurant waar u het deelnamebewijs heeft gekocht

Het deelnamebewijs kunt u bij ons kopen aan de bar!

Overige horecagelegenheden:

  • stadsschouwburg Velsen

  • Valerius

  • Villa Westend

  • Eetlokaal ‘t Palet

  • Nieuw Vreeburg

  • Paviljoen Loef

bock2.jpg

Vrijdag 19 oktober

Na het grote succes van de afgelopen jaren, organiseren wij ook dit jaar weer een BOCKBIER AVOND

Deze avond staat in het teken van bockbier, er zullen weer mooie bockbieren uitgezocht worden die getapt gaan worden deze avond.

Deze overheerlijke bieren zullen geserveerd worden met lekkere bijpassende hapjes!

Aanvang: 21:00

Kosten: €17,50

Meld je vast aan!

- contact@wapenvankennemerland.nl

- 023-5240532

- of aan de bar